Skip to content
arie_vriendschap

Vriendschap is ‘een lege plek voor iemand om te blijven’

Deel dit bericht op social media:

Vriendschap is ‘een lege plek voor iemand om te blijven’

Het is laat op de avond en we rijden over een verlaten snelweg. Buiten valt de regen. Jij kijkt naar de voorbijtrekkende lichtjes van de lantaarnpalen, ik naar de weerspiegeling daarvan in jouw ogen. We zeggen niets. We hoeven niets te zeggen. Zelfs als we zwijgen, spreken we dezelfde taal. We luisteren slechts naar de zwiepende ruitenwissers en het ruisen van de banden over het asfalt.

Ik denk aan een gedicht van Rutger Kopland: Ik heb altijd gewild dat ik dat was, een lege plek voor iemand, om te blijven. Na zeven jaar huwelijk bied jij nog altijd die plek aan mij, die lege plek voor iemand om te blijven. Het doet me beseffen dat een huwelijk zonder vriendschap nooit compleet kan zijn. Want juist omdat wij zo innig bevriend zijn, hebben we geen enkele angst om elkaar te verliezen.

Ik richt mijn ogen op de weg en zet het grootlicht van de auto aan. Ik realiseer me: hoe ver je ook kunt kijken, je kunt nooit zien voorbij de horizon. Ik weet niet wat er aldaar op ons wacht, maar het jaagt me geen angst aan. Want voor welke obstakels wij ook komen te staan: zolang wij voor elkaar die lege plek zijn om te blijven, zijn we onverwoestbaar.

Arie Vogelaar is 32 jaar oud, getrouwd en werkzaam als ondernemer in de marketingsector. Bezoek zijn website arievogelaar.nl voor meer informatie.  

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x