Skip to content
rick

Vriendschap het is zo'n simpel iets, maar leg het maar eens in woorden uit

2 Maanden geleden werd ik gevraagd door een vriend om een stukje over vriendschap te schrijven, tja daar zit je dan… Vriendschap het is zo’n simpel iets, maar leg het maar eens in woorden uit. Soms is het schaterlachen en de zorgen vergeten, soms is het een goed gesprek, een biertje drinken, potje voetballen of even flink discussiëren. Hoe het er ook uit ziet, vriendschap hebben we nodig.

Maar goed, 2 maanden nagedacht en nog steeds geen idee welk van de bovenstaande voorbeelden ik zou gebruiken om vriendschap in woorden uit te drukken. Inmiddels heb ik het koude Nederland voor het nog koudere Engeland verwisselt. Hier zit ik op een bijbelschool om te genieten van mijn vriendschap met Jezus. Daar heb je dat woord vriendschap weer…

Op woensdag 22 september kwam ik nadat ik door het drukke verkeer van Engeland geworsteld was aan op de campus. Met meer dan 100 slaapkamers, ik kreeg een sleutel en mijn kamernummer te horen en ging op pad. Ik zou 1 kamergenoot hebben ,Daniel van Britse afkomst. Eerste indruk, oorbelletje, vegetarisch en een trui die 5 maten te groot is. Lekker dan… zal wel geen vriendschap worden denk ik bij mezelf. 20 minuten later hebben we ons levensverhaal met elkaar gedeeld, voor elkaar gebeden en tranen gelachen. 2 weken later en dit verhaal over vriendschap wordt getypt terwijl Daniel boven mij in het stapelbed zit. We zwijgen, soms is dat beter. Zeker na gisteravond.

We waren met een groep aan het zingen in de kerk, ik zie Daniel met zijn telefoon aan zijn oor uit het gebouw weglopen. Het zit mij niet lekker en ik ga hem achterna, als ik buiten kom loopt hij huilend op mij af, omhelst mij, en huilt uit op mijn schouder. Na 20 seconden zwijgen zegt hij: “my grandad, he died, can you come for a drive with me” we lopen direct naar zijn auto, stappen in sluiten onze ogen. En hij dankt God voor het mooie leven wat zijn opa heeft gehad, en bid voor kracht voor zijn familie. De tranen zijn veranderd in een glimlach, we rijden naar de dichtstbijzijnde supermarkt en kopen de favoriete witte wijn van zijn opa “tradition” zegt hij met een glimlach. We parkeren de auto in een parkje, we zwijgen en kijken naar de regendruppels die langzaam naar beneden rollen over de vooruit, terwijl we om de beurt een slok van de iets te warme witte wijn nemen. We hebben een gesprek over het leven van zijn opa en proosten op “Poppay” zoals hij zijn opa noemde toen hij als kleine jongen op schoot zat. De radio gaat aan, en terwijl we samen uit volle borst meezingen met de muziek van ABBA schiet mij de vriendschap vraag te binnen, ik zet het geluid zachter en vraag: “Dan is it okay if I write about our Friendship?”

Rick Struik heeft samen met zijn vriendin Manuela een Instagram account waar ze mensen op de hoogte houden van hun passie en journey. https://www.instagram.com/milesandmissions/

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kreeg er gewoon een beetje kippenvel van! Wat een mooi verhaal Rick. Hou die vriendschap vast!

Deel dit bericht op social media:

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x