Skip to content

Van losse projectielen naar een vaste vriendengroep

Als we terugkijken op het ontstaan van onze vriendschap zien we dat God vijf jongemannen die Jezus volgen samen heeft gebracht en gemaakt heeft tot een krachtige familie die elkaar nodig heeft.

Dan zien we hoe jongens verspreid over Walcheren, vanuit een klein boerendorpje, een vissersdorpje en de stad, elkaar vinden. 

Waar het begon met elkaar even zien op de zondag of een enkele keer door de week. Eindigde het op de vloer van een woonkamer, verspreid in slaapzakjes, samen lachend wakker worden, tijdens de periode van de ‘avondklok’. 

Dan zien we hoe het contact ging van ‘het gaat goed’ naar ‘ik wil graag wat aan je belijden’. 

Dat je moet vragen wanneer je je eigen kleren weer eens terugkrijgt, omdat de ander deze een keer nodig had. 

Of hoe een zaterdagavond eindigt om 2 uur s’nachts in een kanaal, omdat een Iraanse man diezelfde avond zijn zonden belijd, geloof legt in Jezus, en gehoor geeft aan de oproep om zich te laten dopen. Dat we samen wakker worden, met diezelfde man in ons midden die moet erkennen dat hij in 10 jaar niet zo goed heeft geslapen, omdat hij werd gekweld door angstige nachtmerries.

Maar ook hoe aan een enkele keer samen de straat op, strandwandelingen, avondmaaltijden, spontane gebedsavonden & samen sporten werd toegevoegd. 

Dat mensen die een avondwandeling doen moeten zien hoe jong ‘volwassen’ mannen elkaar eruit proberen te sprinten op het strand, gevolgd door een aantal acrobatische taferelen, of een korte worstelpartij. 

Dat we tot het besef komen, dat we eigenlijk niet zonder deze vriendschap kunnen, en het niet een luxe is maar noodzaak. En een enorm voorrecht. Dat we tot het besef komen dat we dit iedereen gunnen, en delen over hoe waardevol echte vriendschap is.

V.l.n.r.

Gertjan: Nu ik niet meer in Zeeland woon, ben ik onwijs dankbaar voor jullie vriendschap. Omdat jullie altijd voor mij klaar staan en ik dus altijd een plek heb om te slapen

Arne: Jezus zegt: maar Ik heb u vrienden genoemd, omdat Ik u alles wat Ik van Mijn Vader gehoord heb, bekendgemaakt heb. We hebben elkaar nodig, om samen Jezus te volgen en vrienden van Hem te zijn en blijven. 

Robbie: Vriendschap voor mij betekent dat we elkaar steunen wanneer nodig, harten kunnen delen, zonde belijden, bidden voor elkaar, elkaar opbouwen, van elkaar mogen leren, elkaar ongelimiteerd kunnen vertrouwen, maar ook samen kunnen lachen en elkaar in de maling nemen. Spreuken 18:24

Lionel: “Vriendschappen die een enorme verrijking zijn voor me leven en persoonlijk geloof”

Marije: Een zus uit onze family group die waakt over de vriendschappen;).

Kristian: Ik ben God dankbaar voor deze broers en vrienden waarbij ik 100% eerlijk kan zijn, juist ook over zaken waarvoor ik me schaam. Ik hou van ze en leer van ze. 

Noortje: Nog een lieve zus uit de groep die nu in Heidebeek staffwerk doet voor Jeugd met een opdracht.

4 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Deel dit bericht op social media:

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x