Skip to content
2109-BG-0511

Onze jarenlange vriendschap is intens kostbaar

Piep… piep… Simon! Simon… piiiieeeep… je hebt beet! Het is midden in de nacht, we liggen op onze stretchers in een vistentje aan de waterkant als mijn beetverklikker afgaat. Je hebt beet Simon! Snel schiet ik mijn laarzen aan en storm ik de tent uit op weg naar mijn hengel, gevolgd door mijn zeer
goede vriend Peter. Ondanks dat ik niet op mijn hardloopschoenen ren, bereik ik een snelheid waar Usain Bolt jaloers op zou zijn. Maar dan… BAM! ‘AU!’ Waar ik op mijn laarzen van 0 naar 25 km per uur ging in een paar luttele seconden, sta ik nu in een klap stil. Op volle snelheid loop ik snoeihard
tegen een boom aan. Achter mij hoor ik Peter huilen van het lachen. ‘Wat doe jij nou?’ schatert hij uit. ‘Tja… er steekt zo ineens een boom over! Die stond er gisteren toch nog niet?’ is mijn met pijn verbeten nuchtere antwoord. In een wat rustiger tempo wandelen we verder richting de piepende hengel, ik toch nog iets beduusd met een pijnlijke schouder en Peter met zijn tranen nog op de wangen. Bij onze hengels aangekomen blijkt er een grote karper aan te zitten die ons vistripje tot een succes heeft gemaakt.

Als we de volgende morgen ontwaken zien we de zon opkomen boven het water, voorzichtige zonnestralen breken door de ochtendmist heen. ‘Wow’ zegt Peter, ‘wat ben ik dankbaar dat we dit als vrienden mogen beleven en zo opnieuw mogen genieten van onze vriendschap en Zijn schepping’. ‘Amen’ zeg ik, ‘wel jammer dat die boom vannacht in de weg liep’. Beide schieten we
opnieuw in de lach en slaan we elkaar op de schouder. ‘Inpakken en naar vrouwlief en kids!’ En zo werd er weer een prachtig avontuur en een blijvende herinnering aan onze vriendschap toegevoegd.

De waterkant is in onze vriendschap vaak de plek waar we elkaar ontmoeten. Al vanaf onze jeugdige jaren beleven we de mooiste avonturen als we samen op pad zijn. In de natuur hebben we vaak eindeloze gesprekken over de onderwerpen die ons bezig houden. Onze gezinnen, het werk, geloof, vriendschap, hobby’s enz. Regelmatig komen herinneringen, zoals bijvoorbeeld hierboven, ter sprake. En als kleine kinderen lachen we er elke keer weer luidkeels om. Wekelijks, bijna dagelijks hebben we contact. Een belletje een appje. We leven met elkaar mee, bidden voor elkaar. Peter is de goede vriend die me hielp bij het schrijven van mijn eerste boek ‘Vastberaden’. Elk hoofdstuk heeft hij meegelezen en eerlijk zijn mening met mij gedeeld. Het is die eerlijkheid over en weer, die onze vriendschap zo puur en waardevol maakt. 

 

Onze jarenlange vriendschap is intens kostbaar. We zijn er altijd voor elkaar, we zijn vrienden op de hoogte- en dieptepunten van het leven. Van bulderend van het lachen langs de waterkant tot op onze knieën biddend voor elkaar op het strand van Ameland. Van een gezamenlijke barbecue met onze gezinnen tot lange telefoongesprekken over moeilijke keuzes die we moeten maken. Vrienden door dik en dun, delen in verdriet en vreugde, broeders verbonden in de naam van onze Redder Jezus. Een vriendschap om te vieren! En dat doen we dan ook regelmatig… aan de waterkant! Een waardevolle vriendschap moet namelijk gevierd worden. Er bewust bij stil staan hoe kostbaar het is om samen op te trekken in het leven, om te delen en te ontvangen. Vier jij jouw vriendschappen? Hoe doe je dat? Of… hou zou je dat kunnen gaan doen? Een waardevolle vriendschap is het waard om gevierd te worden!

Simon Visser is 41 jaar, getrouwd met Janita en vader van Nina (12) en Jelle (10). Ze wonen in Kampen en in het dagelijkse leven is Simon spreker en inspirator bij Open Doors

3 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Deel dit bericht op social media:

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x