Skip to content
notepad1644828048500

Ongedwongen vriendschappen

Vroeger dacht ik altijd dat vriendschap alleen maar gelijkgestemde mensen waren. Maar ik ben er inmiddels achter dat dit absoluut geen noodzaak hoeft te zijn. 
Vrienden met een andere mening zijn een verademing. Iemand die anders kan kijken, jouw aanvult, tegengas durft te geven en echt zichzelf kan zijn.
Er wordt veel besproken met mijn vrienden en we gaan een pittige discussie niet uit de weg. Kwetsbaar zijn is totaal geen probleem omdat we inmiddels geleerd hebben dat we niet perfect hoeven te zijn.
Je gevoel uiten over wat je raakt als het gaat over fouten toegeven, boosheid, frustratie, identiteit, seks of juist een groot wereldprobleem, geeft een extra dimensie aan je vriendschap
Van man tot man een schaamteloos gesprek hierover hebben, zorgt over het algemeen voor veel erkenning en opluchting. 
 
Ik heb diverse vrienden om me heen maar heb 2 vrienden met wie ik echt vriendschap heb. Wij zien of spreken elkaar niet dagelijks, maar als we elkaar spreken is het goed. 
En die ongedwongen manier van vriendschap is geweldig en voelt altijd vertrouwd. Mannen begrijpen elkaar vaak sneller en zeggen makkelijker en zonder omwegen hun ongezouten mening of scherp de waarheid. 
Dat is soms best wel pijnlijk maar het helpt je en geeft vaak weer vernieuwde energie.
 
Elk moment van de dag kan ik bij ze aan kan kloppen en weet dat ze altijd tijd voor mij vrijmaken. Dat geldt voor ons allemaal.
Ik hou van mijn vrienden en wens iedereen een vriend die om jou geeft.
Ik ben Anko, 39 jaar, en ben ruim 14 jaar getrouwd met mijn vrouw Irma en ben vader van twee boys, Thijs en Daan.
We zijn het meest gelukkig als we ons zelf kunnen zijn en houden van echtheid. We willen dezelfde personen zijn in ons gezin als daarbuiten, zonder maskers.
 
Mijn passie is mensen verbinden met Jezus en mijn oog is heel erg gericht op het lichaam van Christus.
Ik ervaar bewogenheid bij mensen die zichzelf kwijt zijn en wil ze graag opnieuw of voor het eerst aan de voeten bij Jezus brengen.
In mijn dagelijks leven werk ik als IT manager en ben ik vooral operationeel en strategisch werkzaam. 
4 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Deel dit bericht op social media:

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x