Skip to content
2koester-je-vriendschappen

vRIENDSCHAP

Ik had nooit gedacht dat het woord vriendschap mij buikpijn zou opleveren. Ik ben een mensen mens. Dus vrienden vormden een rode draad in mijn leven. Ik had er genoeg van, misschien wel teveel zelfs.

Je voelt de verandering in de lucht hangen, klopt! Waar het mis gegaan is? Ik heb nu 11 jaar de ziekte van Parkinson. In het begin staat iedereen voor je klaar. Alleen in de loop van de jaren wordt het steeds minder. Nu spreek en loop ik ook erg slecht, dus geven in de vorm van iets terug geven is er steeds minder bij. Zou niet hoeven hoor ik je zeggen…nee misschien wel niet.

Misschien was dat de verkeerde basis wel van mijn vriendschappen? Misschien wel. Er zijn gelukkig een paar uitzonderingen, maar zoals het was is dat ook niet meer. Tja, ik zou willen dat ik een positiever verhaal over vriendschap kon delen, maar dit is de rauwe werkelijkheid, helaas…

Ben je ziek, koester je vriendschappen! Als je nu aan iemand moet denken…..vraag hem gewoon of ga eens spontaan bij hem langs.

Frans van Heest is getrouwd, vader van 5 kinderen en opa van een geweldige kleindochter. Werken doet hij vanaf 2015 niet meer, vanwege zijn ziekte is hij 100% afgekeurd. 

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Deel dit bericht op social media:

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x