Skip to content

De club van de oranje hand

‘Ik had zo’n buikpijn van het lachen en het lekkere eten dat ik de halve nacht heb wakker gelegen’ aldus een vriend van mij na de eerste editie van de club van de oranje hand.

Altijd al ben ik in mijn leven veel met mensen aan het optrekken. Velen zullen mij als een van m n eigenschappen sociaal noemen. Van jongs af aan geniet ik van groepen mensen; hoe meer hoe beter. Waar anderen het veel energie kost om in groepen mensen te zijn kom ik vaak als eerste aan en ga als laatste weg op een feestje en ben dan vol energie. In mijn leven ben ik altijd veel mensen tegen het lijf gelopen. Mede door mijn werk in de muziek doe ik al 20 jaar wekelijks nieuwe contacten op. Op een gegeven moment in je leven ga je dan ook kijken naar die contacten en wat ze inhouden. De ene komt namelijk vaak vluchtig voorbij en met de ander trek je langdurig op. Voor mij hielp dit persoonlijk om te kijken wat nu echt belangrijk is in het leven. Als alles wegvalt, wat blijft er dan nog over? Als je geen status, geld, huis, vul maar in meer hebt. Wat is dan het belangrijkste?  Ik geloof dat het leven dan draait om relaties. Het leven draait om relaties. Jezus vat dit mooi samen in Mattheus 22: ‘Heb God lief boven alles en je naaste als jezelf’. Een samenvatting van de Bijbel. De relatie met God en de relaties met de mensen om je heen. Je vrouw, kinderen, familie, vrienden, collega’s, buren, kerk. Hoe investeer ik daar dan in? Op een gegeven moment heb ik er voor gekozen om bewust te investeren in deze relaties om het beste eruit te halen. Zo ook in een groep met vrienden. Een heel aantal jaar geleden bedacht ik me: ‘ ik nodig gewoon m n beste vrienden uit voor een hele avond vol lekker eten, goede wijn, veel lachen, serieuze gesprekken en het uitspreken van waardering naar elkaar.  Een van m’n vrienden omschreef die eerste keer als een avond waar hij zo hard had gelachen en zo veel had gegeten dat hij van buikpijn de halve nacht had wakker gelegen. Deze avond was zo n daverend succes dat het inmiddels een jaarlijkse traditie is geworden. Een keer per jaar nodig ik ze uit en regel ik alles zelf. Ik sta een hele dag in de keuken, we hebben minstens 6 gangen en net zoveel wijntjes waarbij het hoofdgerecht een ongeëvenaarde beef wellington is. Van 17:00u s middags tot na middernacht tafelen we, eten we heerlijk, drinken we wijn, lachen we tot we niet meer kunnen, bidden we en spreken waardering uit naar elkaar. We vieren het leven in dankbaarheid aan de God die het ons geeft. Kijk niet naar wie je bent en wat je doet maar wie je hebt en wat er toe doet. Wie behoren er tot jouw club van vrienden en hoe investeer je hierin? 

Jafeth Bekx is 34 jaar, getrouwd met Sifra en vader van Janoah (3) & Serah (1). Ze wonen in Gouda en in het dagelijks leven is hij songwriter, worshipleader en spreker bij InSalvation en ondernemer bij JES music en Het Laatste Lied.

4 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Deel dit bericht op social media:

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x