Skip to content
reading

De beste 7 boeken over vriendschap

Al sinds eeuwen intrigeert het thema vriendschap veel denkers en schrijvers. Dat resulteert in stapels boeken. Wij, de redactie van vriendschap.nl, hebben een top10 samengesteld.
Lezen, leren en leven zijn mooi met elkaar verbonden. Om met elkaar de vrienden revolutie te ontketenen, delen we graag een lijst boeken die wij goed vinden! Staat jouw favoriete boek over vriendschap er niet bij? Laat het ons weten. Dan gaan we het zeker lezen!

1) "Vriendschap of je leven"

Natuurlijk, ons eigen boek. Een heerlijk verhalend boek vol oude en nieuwe waarheden over vriendschap. Gericht op mannen, maar zo toegankelijk geschreven dat elke vrouw het moet lezen (voor haar partner, vader, zoon of vriend).

2) "Over vriendschap" - Wil Derkse

Dit boek van professor Wil Derkse is bij ons erg favoriet. Diep, doorgrond en toch bereikbaar. Je voelt de gelaagdheid, maar Wil kan het wel in Jip-en-Janneke dichtbij brengen.

3) "Vrienden" - Anselm Grun

Dit boek is erg mooi. Levenswijsheid gevat in lessen voor iedereen. Anselm heeft veel gedacht en geschreven, maar dit boekje over vriendschap is de beste wat ons betreft!

4) "De jongen, de mol, de vos en het paard" - Charlie Mackesy & Arthur Japin

Dit boek laat op een prachtige manier zien hoe optrekken met 'anderen' en het avontuur aangaan met elkaar vriendschap laat ontstaan. En dieper nog, hoe het gesprek en naar elkaar luisteren het leven verrijkt met liefde, wijsheid en schoonheid.

5) "Vriendschap in gevangenschap" - Christo Brand

Een ongelofelijk verhaal over een unieke vriendschap. Nelson Mandela en zijn gevangenbewaarder. Het inspireerde ons en kreeg zelfs een hoofdstuk in ons boek. Bloeien op beton. Leerzaam omdat de Zuid Afrikaanse geschiedenis en de apartheid royaal aan bod komen.

6) "Ethica Nicomachea" - Aristoteles

Ja, we geven het toe; Niet bepaald DonaldDuck stijl! deze wijsgeer en filosoof lezen vraagt rekenkracht van je brein. En het boek gaat maar een paar hoofdstukken over vriendschap. Maar wat hij daar schrijft... poeh! Dat raakt vriendschap diep hoor. Gewoon meenemen op vakantie en elke dag een paar bladzijden. Gelijk goed voor je woordenschat 😉

7) Geluk voor kinderen 2

Dit boek over vriendschap is speciaal voor kinderen. Goede vrienden zijn belangrijk voor een gelukkig leven. Misschien heb je veel vrienden, misschien heb je er één. Misschien heb je nog geen vriend, maar dan komt er vast nog wel iemand op je weg. Dit boek toont hoe je een vriend kunt zijn en blijven. Want nog belangrijker dan vrienden hebben, is vrienden zijn. Lees samen met je kind of kleinkind deze tien gloednieuwe verhalen. Verwonder je samen over de fascinerende vogels, geniet van de kleurrijke illustraties en laat je leiden door de creatieve opdrachten en tips. De inzichten uit dit boek zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar levenskwaliteit. Elk verhaal biedt ouders en grootouders, leerkrachten en opvoeders de kans om met kinderen in gesprek te gaan over de ingrediënten van oprecht geluk en warme vriendschap. Het boek is op groot formaat wat het een heerlijk voorleesboek maakt!

Deel dit bericht op social media:

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x